Een anamnese gebruiken we om uw klacht in kaart te kunnen brengen. Waar en wanneer heeft u last van uw klachten. Daarnaast is het voor ons belangrijk om uw persoonlijk situatie te weten. Wat is uw dagelijkse belasting en ervaart u wel of geen stress. Middels dit gesprek komen we meer over u en uw klachten te weten alvorens we een lichamelijk onderzoek kunnen doen.
Lichamelijk Onderzoek
We starten altijd met een standanalyse, waarbij we beoordelen hoe u staat, uw voetstatiek / stabiliteit, houding van de wervelkolom, verschillen in spiermassa en eventuele asymmetrieën in het lichaam.
Echografie
Tijdens een echografie wordt weefsel, zoals pezen, spieren, slijmbeurzen en banden in beeld gebracht. Echografie wordt gebruikt in het onderzoek naar de oorzaak van pijnklachten.
We gebruiken de echografie als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. Met een echo kan de fysiotherapeut snel en duidelijk bepalen wat de pijn veroorzaakt en waar de oorzaak zit.
Door dit aanvullend onderzoek is het vaak mogelijk om een duidelijkere behandelplan op te stellen.
Bewegingsanalyse
Tijdens een bewegingsanalyse wordt er gekeken naar de spieren, gewrichten en naar je lichaamshouding. Het doel is om het knelpunt te vinden die van invloed is op je klachten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je rugklachten ervaart terwijl het knelpunt bij je voeten ligt. Daarom analyseren we het gehele lichaam van onder tot boven om je een juist advies te geven voor een behandeling.
Bijna niemand beweegt symmetrisch. Echter, wanneer de disbalans te groot is wordt het risico op een blessure groter. Krachtsverschil tussen links/rechts of voor en achter spelen daarin een grote rol. Ook de dominantie van spieren kunnen zorgen voor problemen. Door middel van een bewegingsanalyse wordt in kaart gebracht waar de eventuele klinisch relevante compensaties aanwezig zijn.