Osteopathie

Wat houdt Osteopathie in?

Osteopathie is een behandelmethode met een eigen denkwijze en filosofie. Wij mensen bestaan voor meer dan 66% uit vocht. Dat vocht bevindt zich in meer of mindere mate in bloed, lymfe, bindweefsel (fascia), hersenvocht, maar ook zenuwen, ligamenten en botten.
Het belangrijkste is, dat vocht stroomt en het lichaam geen blokkades heeft.
 
De aanpak van een osteopaat is holistisch, dat wil zeggen dat een persoon niet alleen een lijf heeft, maar een uiting van energie is in lichaam en geest. Dus ook emoties en gevoelens zijn betrokken bij hoe het lichaam zich uit en een bepaalde emotie kan zorgen voor blokkades.
Affectum-43
Affectum-42
Wat osteopathie typeert zijn de technieken die een invloed hebben op de organen (viscera) en schedeldelen (cranium). Hoe wij leven, hoe we omgaan met stress en hoe en wat we eten veel invloed heeft op de klachten die zich in ons lichaam presenteren.
 
Osteopathie zet alle mogelijke technieken in, ook die je in andere paramedische beroepen terugvindt, zoals fasciale en arthrogene manipulaties. 

Denk aan rekken, mobiliseren en het manipuleren, of het zogenaamde kraken. Het gaat er om dat blokkades worden opgeheven.

Een dier doet dit automatisch, denk aan hond of kat die net heeft liggen slapen en zich helemaal lang maakt. Of na het zich “dood” hebben geschrokken, zich helemaal, bijna ongecontroleerd, losschudt.

Wij mensen, in onze westerse maatschappij, vergeten dit nog al eens. Dit komt voornamelijk door het drukke bestaan dat we hebben, dat overigens door wordt gegeven via onze ouders, verzorgers, opleiding of de overheid.

Een osteopaat probeert zo een totaalbeeld te krijgen van de persoon die zich voor hem presenteert en daar naar te handelen.Affectum-39